Telefonske centrale

ECHO / ECHOlite iPBX

 

Echo linija IP centrala se sastoji od „Lite“ i „Standard“ verzije koje se razlikuju prvenstveno u podržanim kapacitetima tj. podržanom broju istovremenih govornih kanala. Osim po kapacitetima, razlika između ECHOlite iPBX i ECHO iPBX centrala je takođe u hardveru, veličini, korišćenju solid state diska naspram hard diska, bešumnom radu i standardnom šumu, veličini servera i načinu montiranja, i drugo.

Obe verzije su bazirane na Asterisk open source IP PBX-u. Trunking je moguć putem SIP-a, IAX-a ili PRI/BRI interfejsa. Korisnički telefoni su SIP IP telefoni. Konfiguracije mogu raditi bez transkodiranja uz isključivo korištenje G.711a kodeka zbog zadržavanja što većeg kvalitea i osiguravanja što manje latencije.

Uz IP centrale i IP telefoniju možete početi koristiti napredne funkcionalnosti u telefoniji. Neke od njih su: korišćenja LCR-a za smanjenje troškova uz korišćenje više operatera i VoIP operatera za internacionalne pozive, povezivanje više lokacija, udaljeno spajanje na telefonski sistem firme, kontrola troškova, call centar i ostalo. Za neke od implementacija potrebna je dodatna oprema.