Telefoni

NEC SIP DECT

 

Bežično telefoniranje na vašoj IP mreži
Današnja poslovna okruženja žele svojim radnicima ponuditi fleksibilniji način rada, ali istovremeno i poboljšati kvalitet usluge. Takođe žele i povećati domet svoje telefonske mreže i uštedeti na troškovima udaljenih kancelarija ili izdvojenih lokacija. Žele optimizovati korišćenje svojih ujedinjenih mrežnih resursa i istovremeno koristiti pogodnosti koje nude razne tehnologije bazirane na žičnom i bežičnom prenosu podataka i zvuka. Bez kompromisa u kvalitetu zvuka, dostupnosti i sigurnosti. Uz NEC IP DECT možete imati sve to.

Dodajte snagu DECTa
Uz NEC IP DECT, jedna mreža može koristiti i žičnu i bežičnu telefoniju. IP DECT pristupne tačke (bazne stanice) se lako dodaju u postojeći LAN i mogu biti dopunjeni baznim stanicama na udaljenoj lokaciji. Aplikacije mogu biti integrisane budući da su deo iste mrežne infrastrukture, kao npr. sistemi za slanje poruka, centralni imenik i statusi prisutnosti.

Nove bazne stanice AP300
Novim baznim stanicama AP300, NEC je značajno obogatio svoju IP DECT ponudu nudeći pristupne tačke i softver koji će zasigurno ispuniti zahteve za mobilnošću tokom godina koje slede. Vrlo kompaktna bazna stanica AP300 kombinuje široki raspon funkcionalnosti, uz atraktivno kompaktno kučište. AP300 je u potpunosti kompatibilan sa postojećim AP200 baznim stanicama, te se lako integriše u postojeće NEC IP DECT sisteme.

Otvorena arhitektura
Kako bi zaštitio vašu investiciju i ostao konkurentan, NEC IP DECT je baziran na otvorenim standardima. To je prvi DECT sistem koji je temeljen na SIP standardu, te sledi i svetski prihvaćeni DECT GAP standard. Ovo znači da je kompatibilan sa širokim rasponom SIP platformi raznih proizvođača, kao i sa raznim DECT telefonima. NEC IP DECT nudi i otvoren intefejs za slanje tekstualnih poruka i alarma što osigurava mogućnost spajanja na razne specifične sisteme za slanje poruka koji se nalaze na tržištu.

Mobilnost na više lokacija
Bežično telefoniranje u kompanijama sa više lokacija ili na velikim područjima često predstavlja problem. Postavljanjem NEC IP DECT baznih stanica na udaljenim lokacijama, bez potrebe za dodatnom opremon osigurava mobilnost vaših komunikacija na raznim mestima. Ove izdvojene lokacije tako postaju sastavni deo vašeg centralizovanog sistema za fiksnu i mobilnu komunikaciju.

Praćenje lokacije u realnom vremenu
Mnoge organizacije imaju potrebu za lociranjem ljudi i imovine zbog sigurnosti svog osoblja. NEC IP DECT nudi tehnologiju lociranja temeljenu na jačini signala sa više baznih stanica kako biste mogli sa velikom preciznošću odrediti položaj pojedinog DECT telefona.

Veliki izbor telefona
Svi NEC DECT uređaji mogu se koristiti na DECT ili IP DECT infrastrukturi. Nude izvrsnu mobilnu glasovnu komunikaciju: kristalno čist zvuk, zvučnik i podrška za razgovor bez korišćenja ruku, prebacivanje sa jedne na drugu baznu stanicu bez prekida veze, visoka sigurnost i besprekorna integracija sa naprednim funkcijama komunikacione platforme. Svi modeli telefona nude privlačan dizajn i lakoću korišćenja.

C124
C124 je kompaktni poslovni telefon za korisnike koji na jednostavan način žele bežično obavljati svoje pozive dok su u kancelariji. Namenjen je za pružanje osnovnih glasovnih mogućnosti za mobilne korisnike u poslovnom okruženju povećavajući njihovu mobilnost i fleksifilnost bez kompromisa u komforu i lakoći korištenja.

G355
G355 je bežični poslovni telefon za korišćenje u profesionalnom okruženju, pružajući mobilnom korisniku optimum mobilnosti, dostupnosti, fleksibilnosti i komfora.

G955
Telefon G955 je sofisticirani bežični uređaj u profesionalnom okruženju, pružajući mobilnom korisniku optimum mobilnosti, dostupnosti, fleksibilnosti i komfora.

I755 (industrijski model)
I755 je dizajniran za korišćenje u potencijalno zahtevnim okruženjima, kao što su zdravstvo, industrija, maloprodaja, skladišta ili ugostiteljstvo. Zadovoljava najnaprednije zahteve za glasovnom komunikacijom i komunikacijom porukama u svim poslovnim okruženjima.
NEC I755 pruža mobilnost, fleksibilnost, i dostupnost, bez kompromisa u udobnosti i lakoći korišćenja. Ovaj uređaj pruža dodatnu zaštitu korisnika svojim dodatnim funkcijama za slučaj opasnosti (man-down i SOS alarm taster).

M155
M155 Messenger je sofisticiran bežični uređaj za komunikaciju porukama, ali i glasom, namenjen za korišćenje u zdravstvenim ustanovama, te u hotelijerstvu. Uređaj malih dimenzija se lako nosi oko vrata ili uz priloženu narukvicu, te mobilnom korisniku daje optimum u mobilnosti, dostupnosti, fleksibilnosti i udobnosti korišćenja. Osim poruka, M155 nudi i komunikaciju preko zvučnika te služi kao lični uređaj za alarmiranje.

 

Karakteristike NEC SIP DECT telefona
Key features  C124  G355  G955  I755  M155 Messenger
Call handling features:
Auto answer
Calling name display
CLIP display/digits
Call logging/size

No
Yes
Yes/12
Yes/10

Yes
Yes
Yes/24
Yes/50

Yes
Yes
Yes/24
Yes/50

Yes
Yes
Yes/24
Yes/50

Yes
Yes
Yes
No
Headset/Bluetooth        Yes/No Yes/No Yes/Yes Yes/Yes No
Built-in vibrator No No Yes Yes No
Charger rack No Yes Yes Yes No
Corporate Directory No Yes Yes Yes No
Display B/W display Colour display Colour display Colour display B/W display
Triple frequency band No Yes Yes Yes No, dual
IP classifcation IP20 IP20 IP20 IP54 IP20
Location detection No Yes (prepared) Yes (prepared) Yes (prepared) Yes (prepared)
Loudspeaker mode Yes Yes Yes Yes Yes
Man-down alarm No No No Yes No
Memory card No Yes, optional Yes, optional Yes, optional No
Messaging (LRMS) No No Yes Yes Yes
Messaging broadcast No No Yes Yes Yes
Multiple subscription
DECT systems
No Yes (8) Yes (8) Yes (8) No
Personal Phone book Yes Yes Yes Yes Yes
Number of contacts 40 200 200 200 5
SOS-key/alarm No Yes Yes Yes Yes