Pravila privatnosti

Ko smo

Mi smo firma Senter d.o.o., a naša web stranica je https://www.senter.rs

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Komentari

Kada posetioc ove web stranice ostavi komentar (ukoliko je komentarisanje omogućeno), prikupljamo podatke koji su prikazani u formi za komentarisanje, kao i IP adresu posetioca i identifikator web preglednika (browser user agent string) koji nam pomažu u otkrivanju i zaustavljanju neželjenih poruka (spam-a).

Mediji

Ukoliko preneta fotografija na našu web stranicu, trebali biste izbegavati prenošenje slika koje sadrže podatke o lokaciji na kojoj je fotografija snimljena (EXIF GPS). Zlonamerne osobe u posedu takve fotografije mogu preuzeti takvu fotografiju i iz nje doznati tačne lokacije gde je snimak napravljena.

Kontakt forme

Ukoliko nam pošaljete poruku putem neke od kontakt formi, one će prikupiti vaše podatke kao što su ime, prezime, broj telefona i e-mail adresu kako bismo mogli što kvalitetnije odgovoriti na vaš upit. Ove informacije se ne pohranjuju na našoj web stranici, nego se izravno proslijeđuju na naš e-mail.

Kolačići

Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete ali i ne morate prihvatiti da naša web stranica na vašem računaru ili drugom uređaju s kojeg pristupate sačuva vaše ime, e-mail adresu i web stranicu u obliku kolačića. Ovi kolačići se koriste iz praktičnih razloga kako ne biste sledeći put ponovno morali upisivati svoje podatke kako bi ostavili novi komentar. Ovi kolačići traju jednu godinu.

Ako imate korisnički račun i prijavite se na ovu web stranicu, ona će postaviti privremeni kolačić kako bi utvrdila da li vaš web preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži vaše osobne podatke i automatski se briše kada zatvorite vaš web preglednik.

Kada se prijavite, ova web stranica će postaviti nekoliko dodatnih kolačića u kojima će sačuvati podatke o vašoj prijavi i vaše postavke prikaza sadržaja. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s postavkama traju jednu godinu. Ako odaberete “Zapamti me” (“Remember Me”), vaš kolačić za prijavu će trajati dva tjedna. Ako se odjavite iz korisničkog računa, kolačić za prijavu će biti uklonjen.

Više informacija o kolačićima potražite na stranici Korišćenje kolačića.

Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica

Web stranica www.senter.rs može sadržati i dodatni ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih stranica i iz drugih izvora se ponaša na isti način kao da ste direktno posetili tu drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, uključivati dodatne alate  trećih strana za praćenje posetioca i pratiti vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem, uključujući i praćenje vaše interakcije s takvim sadržajem ako posedujete korisnički račun i prijavljeni ste na tim stranicama (npr. Youtube video).

Analitika

Ova web stranica koristi sistem za praćenje aktivnosti posetioca stranica Google Analytics koji nam pomaže da bolje razumemo odakle dolaze naši posetioci i koji sadržaj ovih web stranica pregledaju. Na stranici www.senter.rs smo implementirali Google Analytics s uključenom opcijom “Anonymize IP”, tako da ne možemo putem sistema Google Analytics znati zadnjih nekoliko karaktera u vašoj IP adresi, stoga, ne možemo znati vašu točnu lokaciju. Google Analytics koristi kolačiće, a ukoliko želite isključiti Google Analytics, to možete učiniti u Centru privatnosti, klikom na Postavke.

Sa kim delimo vaše podatke

Vaše lične podatke prikupljene prilikom posete web stranici www.senter.rs ne delimo sa trećim stranama i koristimo ih isključivo za potrebe našeg poslovanja i komunikaciju s vama.

U slučaju upita od strane nadležnih institucija, ukoliko smo po zakonima Republike Srbije dužni dostaviti određene podatke o trećim stranama, to moramo učiniti.

U slučaju da samo posetite našu web stranicu, ostavite komentar ili nam pošaljete poruku putam neke od kontakt formi, vaše lične podatke ne delimo sa trećim osobama ili firmama, osim ako je drugačije navedeno u Pravilima privatnosti ili na stranici Korišćenje kolačića.

Ukoliko ste prijavljeni za primanje naših novosti, u zavisnosti od podataka koje ste uneli (obavezna je samo e-mail adresa), svi podaci unešeni prilikom prijave čuvaju se na platformi MailChimp i podložni su njihovim Pravilima privatnosti.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, komentar i popratni metapodaci se čuvaju neodređeno dugo, iz razloga kako bismo mogli prepoznati i odobriti buduće komentare iste osobe umesto da budu zadržani na popisu za proveru u okviru borbe protiv neželjenih pošiljaoca i spam-a.

Za korisnike koji se registruju na web stranici (ako takvih bude), također čuvamo lične podatke koje takav korisnik navede prilikom popunjavanja svog korisničkog profila. Svi korisnici imaju mogućnost uvida u te podatke, ispravljanje i brisanje istih (osim što ne mogu promeniti njihovo korisničko ime). Administrator web stranice takođe može videti i uređivati navedene podatke.

Koja prava imate u vezi s vašim podacima

Ako imate korisnički račun na ovoj stranici, ili ste ostavili komentar, možete zahtevati da vam pošaljemo pregled svih vaših ličnih podataka koje imamo o vama, što uključuje sve podatke koje ste nam i sami dostavili.

Možete zahtevati da obrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo obvezni čuvati iz administrativnih, zakonskih ili sigurnosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca se mogu proveravati putem automatskog sistema za detekciju neželjenih sadržaja (spam-a) AKISMET za koji vrede njihova Pravila privatnosti.

Naše kontakt informacije

Senter d.o.o.
Telefon: + 381 69 2275 883
E-mail: info@senter.rs
Adresa: 
Viline vode 6, RS-11000 Beograd, Republika Srbija

Dodatne informacije

Naziv firme: Senter d.o.o.
Sedište: Viline vode 6, 11000 Beograd
Firma osnovana: Agencija za Privredne Registre u Beogradu, 2009. godine

MB: 20497378
PIB: 105943855
Poslovna banka: Raiffeisen Bank a.d. Beograd
Sedište banke: Đorđa Stanojevića 16, 11070 Beograd
IBAN: RS35265100000009385189
Swift: RZBSRSBG
Direktor: Marijana Mavrović
Članovi: Barbara Jeraj, Zoran Senčar, Goran Skular, Tvrtko Sokolovski

Kako štitimo vaše podatke

Svi vaši lični podaci koje smo obvezni prikupljati i čuvati ili su nam potrebni za našu buduću korespodenciju se čuvaju u digitalnom i/ili papirnom obliku na računarima ili u arhivima firme. Računari i računska mreža su zaštićeni vatrozidom (firewall), antivirus/antimalware softverom, lozinkama i enkripcijom gde je to moguće. Arhivi se nalaze u zaključanom prostoru, u zgradi sa video nadzorom i kontrolom pristupa.

Ostalo

Korišćenjem web stranica www.senter.rs smatra se da je korisnik u svakom trenutku upoznat s ovim uslovima korišćenja, uključujući s odredbama o obradi podataka i mogućnostima u vezi s kolačićima.

Senter d.o.o. zadržava pravo izmene sadržaja ovih web stranica te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posledice proizašle iz takvih promjena.